Sunday 25 August 2013

Kafferundtur i Århus, Helsinborg, Malmø & København




Jeg har (næsten) lige holdt sommerferie sammen med min mand og kompagnon Jeppe samt vores to børn og når man nu er så kaffeinteresseret, som vi er, så bruger man også gerne noget af sin ferie herpå. Så vi tog på kafferoadtrip i Danmark og Sverige kombineret med et hyggeligt besøg hos familie. Vi startede med at køre til Århus, hvor vi besøgte Sigfreds Kaffebar (den nyeste), La Cabra, Great Coffee og Street Coffee.
Det var rigtig godt at besøge alle stederne, som hver især har deres personlighed. Der er virkelig opstået en udpræget kaffekultur i Århus, så er man kaffeinteresseret og har endnu ikke udforsket den århusianske kaffekultur, så kom afsted..............! Bare tjek nedenstående billeder ud :-)




Efter et dejligt familiebesøg gik vores roadtrip videre mod Helsinborg, hvor de to meget dygtige svenskere Anne og Charles har Koppi. Vi har længe gerne ville besøge dette sted, men tiden har været knap, så vi glædede os virkelig meget til endelig at skulle se og "smage" Koppi on the spot. Det var virkelig godt og hvor var det fedt at se, at almindelig filterkaffe også stadig lever her. Vi har selv stadig "gammeldags" filterkaffe på kortet, da vi mener, at det er en stor del af vores danske kaffekultur og en frisklavet filterkaffe på maskine smager altså godt. Jeppe og jeg er af den overbevisning, at nogle mennesker vil bare gerne have en god kop kaffe uden alt for mange dikkedarer og derfor er filterkaffe vigtig. Gode bønner, godt vand og en ordentlig maskine, så bliver resultatet det også og så skal det drikkes. Altså ikke stå og brænde af!!!


Efter besøget hos Koppi gik turen videre mod Malmø, hvor vi boede på et hotel lige midt i centrum. Mere centralt bliver det ikke.

Her besøgte vi flere kaffebarer de næste dage - nogle flere gange. Super spændende at se de forskellige steder - deres indretning og personligheder samt smage deres produkt. Se bare billeder nedenfor.




Sidst men ikke mindst gik turen omkring København på vej hjem. Her nåede vi at besøge Estate kaffebar og Coffee Collective på Frederiksberg. Efter disse to gode og velsmagende besøg, som blandt andet bød på cappuccino og Kenya over is, gik turen ud til Copenhagen Roasters. Vi var løbet tør for kaffe inden ferien, så Mads, vores dygtige ristemester, havde ristet vores espressoblanding og Ngurueri Kenya AA til os, så vi kunne medbringe det til Aalborg og være klar til åbning. Dejligt lige at besøge vores risteri og havde vi haft mere tid, så skulle vi have besøgt endnu flere spændende steder i København, men ferien var ved at være slut............!



Håber at dette lille indlæg kan give lyst til at besøge de forskellige steder (og alle mulige andre kaffebarer) - der er noget for enhver smag og hvor er det fedt, at alle kaffebarerne ikke er ens. For mig er det vigtigste, at folkene bag stedet og baristaerne har en holdning og en passion. Jeg vil personligt hellere besøge et sted med personlighed og holdning til deres produkt end besøge et sted, som bare gør som de andre.

Forsat god sensommer
/Lene

No comments: