Sunday 14 April 2013

Kaffetur til Kenya 2013


Jeppes rejse til Kenya

I slutningen af januar rejste Jeppe til Kenya for at smage på den nye høst og dermed få et indblik i hvad vi kan forvente os snart herhjemme :-) og se hvordan tingene foregår i Kenya. Kenya er jo hans favorit kaffeland.
Han rejste sammen med vores dygtige ristemester Mads Høgsted og hans far Bo. Mads eller en anden repræsentant fra vores risteri Copenhagen Roasters besøger minimum en gang om året samtlige Direct Trade farme i deres sortiment. På denne opnår man også et helt unikt samarbejde og kan sammen videreudvikle kaffen og den gode smag. Direct Trade betyder også, at man tager et social ansvar - se mere på http://www.directtrade.dk/

 De besøgte en masse farme, møller og kooperativer. Nedenfor kommer en del billeder.....


Besøg hos Dormans (tusindvis af samples)


Så skal der cuppes (smages på) kaffe. Der bliver sat borde som dette op flere gange om dagen. De ansatte vurderer og noterer alle kopper flere gange. De har oparbejdet en rigtig hurtig smagsteknik og en assistent noterer karaktererne lynhurtigt og så videre til næste cup. Det blev til mange cuppings på turen, og der var rigtig meget godt på nogle af bordene.


Tørreborde ( African beds). I Kenya er det meget brugt at tørre kaffe på denne måde modsat til andre lande, hvor man tørre kaffen på jorden (betonflader) eller i ovne, hvis man har økonomi til dette. 


Sorteringsbord

Forkvinden på Kianyangi møllen Mary R Njeru. Vi får kaffe fra Kianyangi og derfor var det en rigtig stor fornøjelse for Jeppe at hilse på Mary samt at se møllen og møde alle de dygtige medarbejdere, som producerer dette skønne råprodukt. Det bliver SÅ SPÆNDENDE at smage den nye høst, når den ankommer til Danmark.

Hele kafferejsen blev afsluttet med safari.....

Jeppe havde en fantastisk tur og vil rigtig gerne fortælle mere herom - eventuelt over en kop Kenya kaffe......Jubii nu kommer den nye høst snart!!!!!!!

Kig forbi kaffebaren - vi glæder os til at byde velkommen.

No comments: